50+ jaar streekzeilen

Nog effe geduld...

De reünie in 2021 – hoe, wat en waar

Na ooit weken met elkaar te hebben opgetrokken willen veel deelnemers aan de zeilkampen zoveel jaren later wel eens weten hoe de anderen gevaren zijn.
Daarom: een reünie. Om het een beetje overzichtelijk te houden: alleen voor staf (schippers, koks, etc.).

=>> De geplande reünie voor juni 2020 is wegens de corona-ellende geannuleerd. Het feest is een heel jaar opgeschoven. <<==

Uitwellingerga

  • Datum: zaterdag 26 juni 2021 (vanaf 10 uur) én zondag 27 juni.
  • Locatie: Lindenbeek Watersport (voorheen Kuiper Watersport) in Uitwellingerga (nu uitvalsbasis van de zeilkampen).

Er is een ruime gelegenheid om ter plekke te overnachten, in slaapzalen, een legertent, in een eigen tentje, op je eigen boot, of in de buurt.

Uitgebreid programma

De reünie kent een uitgebreid programma, dat al start na de ochtendkoffie. Hoofdzaak is natuurlijk een vrolijk samenzijn. Daarvoor staan er spijzen en dranken klaar (lunch, diner, hapjes, vele soorten al dan niet spirituele fris). Maar er worden ook verhalen verteld, er is live muziek, er zijn filmpjes. En we gaan het water op! Daarvoor zijn enkele zeilboten beschikbaar, maar ook een grote sloep, en naar verluid komen diverse sailors met hun eigen schip of scheepje.

Het feestgedruis duurt de hele zaterdag tot een gevorderd uur. Voor zondagochtend is voorzien in een ontbijt voor degenen die zijn blijven slapen, en dat lijken er velen te worden. Ook daarna staat er een pretvloot klaar om mee het water op te gaan.

Wat kost dat?

Zo'n aangekleed programma kost wat, dat laat zich raden. We probeerden de kosten voor alle eten en drinken, de (open en overdekte) ruimte om elkaar urenlang te ontmoeten en de beschikbaarheid van boten per persoon niet hoger te laten zijn dan de huur van een Centaur of Polyvalk voor een dag. Dat is gelukt en de eenmalige bijdrage is nu vastgesteld op 80 euro. Dat is dan inclusief het dikke jubileumboek! In dat boek zal met tekst en beeld aandacht zijn voor elk van de (ruim) vijftig jaren dat er zeilkampen waren.

Wil je zelf fimpjes laten zien? Laat het ons weten – er is veel mogelijk.

Kom je met een eigen boot en kun je op zaterdag en/of zondag wat mensen meenemen het water op? Graag!